O le a le mea e fa'aoga ai Valerophenone?

Phenylpentanone,ua ta'ua foi o le 1-phenyl-1-pentanone po'o le butyl phenyl ketone, o se tuufaatasiga ma le fua mole mole C11H14O ma le numera CAS 1009-14-9. O se vai e leai ni lanu ma se manogi suamalie ma fugalaau e masani ona faʻaaogaina i le tele o pisinisi ma pisinisi.

O se tasi o faʻaoga autu ophenylpentanonee fai ma mea muamua i le tuufaatasia o fualaau faasaina ma mea manogi. O lona fausaga vaila'au fa'apitoa e avea ai ma poloka faufale taua i le gaosiga o vaila'au eseese. E le gata i lea, ona o lona manogi manaia ma le mafai ona faʻaleleia le faʻailoga manogi o mea manogi eseese, o loʻo faʻaaogaina foi le fenvalerone i le gaosiga o mea manogi ma mea manogi.

I totonu o fale talavai,phenylpentanoneose vaega autu i le tuufaatasia o le tele o fualaau taua. E fa'aaogaina i le gaosiga o vaila'au fa'amalosi e togafitia ai tulaga e pei o le epilepsy ma le ma'i pipili. E le gata i lea, o le phenylpentanone e faʻaaogaina foi e faʻapipiʻi ai vailaʻau faʻamaʻi-hypnotic mo le faʻaosoina o le moe ma le togafitia o le le mautonu. O lana matafaioi o se vailaʻau faʻapitoa e faʻamaonia ai lona taua i le vaega o le soifua maloloina.

E le gata i lea, o le phenylpentanone o loʻo faʻaaogaina i le fanua o kemisi kemisi e avea o se reagent i vailaʻau faʻasolosolo eseese. O ona uiga fa'a-kemikolo fa'apitoa e avea ai ma mea faigaluega taua mo foma'i ma tagata su'esu'e i le fa'apipi'iina o molela'au fa'aola lavelave. E le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina e avea o se solvent i vailaʻau faʻasolosolo, e faʻaalia atili ai lona agavaʻa i mea tau alamanuia.

I totonu o pisinisi manogi, e taua le fenvalerone mo ona mea manogi. E faʻaaogaina e fai ma mea manogi i mea manogi, colognes, ma isi mea manogi manogi. O le manogi fugala'au suamalie o le tuufaatasiga e faaopoopo ai le loloto ma le lavelave i mea manogi, ma avea ai ma filifiliga lauiloa i le au fai mea manogi ma mea manogi.

I le male,phenylpentanoneo lo'o fa'aaogaina i le gaosiga o mea e tofo ai i totonu o mea'ai ma meainu. O lona manogi manaia ma mea e faʻaleleia ai le tofo e avea ai ma mea aoga i le gaosiga o meaʻai eseese, e aofia ai meaʻai, meainu, ma meaʻai masima.

E taua le maitauina o le phenylpentanone e tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete ma ia tusa ai ma taualumaga talafeagai mo le saogalemu. E pei o soʻo se vailaʻau vailaʻau, e tatau ona mulimulitaʻia taʻiala ma tulafono faatonutonu pe a faʻaaogaina le phenylpentanone e faʻamautinoa ai le soifua manuia o tagata taʻitoʻatasi ma le siosiomaga.

I se aotelega,phenylpentanone (CAS Nu. 1009-14-9)ose fa'aputuga tele fa'atasi ma le tele o fa'aoga i fale talavai, manogi ma vaila'au. O lana matafaioi o se vaila'au vavalo, mea manogi, ma vailaʻau faʻamaʻi e faʻamamafa ai lona taua i le tele o pisinisi ma pisinisi. I le avea ai o se mea taua i le tuʻufaʻatasia o vailaʻau ma mea manogi, o le fenvalerone e iai sona sao taua i le atinaʻeina o oloa taua e aʻafia ai o tatou olaga i aso uma.

Feso'ota'i

Taimi meli: Iuni-04-2024