O le a le mea e fa'aoga ai le p-Hydroxybenzaldehyde?

p-Hydroxybenzaldehyde,e taʻua foi o le 4-hydroxybenzaldehyde, CAS Numera 123-08-0, o se faʻapipiʻi multifunctional ma le tele o faʻaoga. O lenei fa'alapotopotoga fa'aletino o se tioata pa'epa'e pa'epa'e ma se manogi suamalie, fugala'au ma e fa'aaogaina lautele i pisinisi eseese ona o ona uiga fa'apitoa.

O se tasi o faʻaoga autu o le parahydroxybenzaldehyde o loʻo i le gaosiga o mea manogi ma mea manogi. O lona manogi fugala'au suamalie e avea ai ma filifiliga lauiloa mo mea manogi, fasimoli ma isi mea e teu ai le tagata lava ia. O le tuufaatasiga e masani ona faʻaaogaina e fai ma mea autu i fugalaʻau ma fualaʻau manogi manogi, faʻaopoopoina manogi manaia i le tele o oloa faʻatau.

I le faʻaopoopoga i lona faʻaaogaina i le gaosiga o mea manogi,p-hydroxybenzaldehydee iai fo'i fa'aoga i vaila'au ma vaila'au fa'ato'aga. Ose vaega autu i le tu'ufa'atasiga o vaila'au eseese ma vaila'au fa'ato'aga. O lona fausaga vailaʻau faʻapitoa e avea ai ma vaega taua i le gaosiga o mea aoga i vailaʻau eseese ma oloa puipuia o fualaʻau.

E le gata i lea, o le p-hydroxybenzaldehyde o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o vali ma lanu. O ona vaila'au fa'aonaponei e fai ma fa'ameamea lelei mo vali ma pigments fa'aaogaina i ie gaosia, palasitika ma isi mea. O le tuufaatasiga e tuʻuina atu lanu viia i oloa eseese, ma avea ai ma mea taua i le faʻalanu ma le paʻu.

I le male,p-hydroxybenzaldehydee faʻaaogaina i le gaosiga o UV stabilizers ma antioxidants. O lona fausaga vailaʻau e mafai ai ona faʻaogaina lelei le faʻavelaina o le ultraviolet (UV), ma avea ai ma mea autu i le faʻamautuina o le UV stabilizer o loʻo faʻaaogaina i palasitika, paʻu ma isi mea. E le gata i lea, o ona uiga antioxidant e avea ma vaega taua i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi mo le tele o mea tau pisinisi.

I le tulaga o le synthesis organic,p-hydroxybenzaldehydee iai sona sao taua e fai ma mea fa'avae mo le tapenaga o mea fa'aola eseese. O lona fa'agaioiga ma le fa'aogaina e avea ai ma mea mata'utia taua mo le tu'ufa'atasia o le tele o mea tau vaila'au, e aofia ai vaila'au, vaila'au fa'ato'aga, ma vaila'au fa'apitoa.

I se aotelega,p-hydroxybenzaldehydeei ai le numera CAS o le 123-08-0 ma o se faʻalapotopotoga faʻapitoa ma le tele o faʻaoga i pisinisi eseese. Mai lona faʻaaogaina i meaʻai ma mea manogi i lana matafaioi i vailaʻau, agrochemicals, dyes, pigments, UV stabilizers, antioxidants ma organic synthesis, o lenei tuufaatasiga e faia se sao taua i le gaosiga o le tele o tagata faʻatau ma oloa gaosi oloa. O ona uiga fa'apitoa ma agava'a ua avea ai ma vaega taua o le alamanuia vaila'au, e fesoasoani i le atina'eina o oloa fou ma maualuga.

 

Feso'ota'i

Taimi meli: Me-31-2024