O le a le fua fa'atatau mo scandium oxide?

Scandium oxide,fa'atasi ai ma le fua fa'ama'i Sc2O3 ma le numera CAS 12060-08-1, ose mea taua tele i le matata o mea fa'asaienisi ma tekonolosi. O lenei tusiga e faʻamoemoe e suʻesuʻe le fua faʻatatau mo scandium oxide ma ona faʻaoga eseese i pisinisi eseese.

Ole fua fa'atatau moscandium oxide, Sc2O3, o loʻo faʻatusalia ai le tuʻufaʻatasia o le lua scandium atoms ma le tolu okesene atoms. O lenei tuufaatasiga o se paʻepaʻe paʻepaʻe ma maualuga liusuavai ma mea e faʻafefe ai, ma avea ai ma mea taua mo faʻaoga eseese. O le Scandium oxide e masani ona faʻaaogaina e avea o se puna o le scandium mo le gaosiga o isi mea faʻapipiʻi ma o se faʻamalosi i le faʻaogaina o meaola.

O se tasi o faʻaoga taua oscandium oxideo loʻo i totonu o le gaosiga o moli maualuga ma lasers. Ona o ona uiga tulaga ese, o le scandium oxide o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o moli faʻamalo maualuga, lea e faʻaaogaina i moli taʻaloga, ata tifaga ma televise, ma isi faʻaoga e manaʻomia ai moli mamana ma lelei. E le gata i lea, o le scandium oxide o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o mea laser, e saofagā i le atinaʻeina o tekonolosi faʻainisinia.

I le fanua o keramika,scandium oxidee taua tele lona sao i le fa'aleleia o meatotino o mea fa'amea. E ala i le fa'aopoopoina o le scandium oxide i fatuga sima, o mea e maua mai e fa'aalia ai le fa'aleleia atili o le malosi fa'ainisinia, fa'amautu fa'amama, ma le fa'a'a'a'a. O le mea lea ua avea ai le scandium oxide o se fa'aopoopoga taua i le gaosiga o sima maualuga fa'aaogaina i le vateatea, ta'avale, ma pisinisi fa'aeletoroni.

E lē gata i lea,scandium oxideo lo'o fa'aaogaina i le gaosiga o tioata fa'apitoa ma mea fa'apitoa fa'apitoa. O le fa'aopoopoina o le scandium oxide i fatuga tioata e fa'aleleia atili ai lona manino, ma fa'afaigofie ai mo masini fa'apitoa, tioata pu'eata, ma mea tioata e sili ona lelei. O mea fa'apitoa fa'apitoa o le tioata e maua ai le scandium oxide e avea ma mea taua i le gaosiga o meafaifa'aili sa'o ma vaega.

I le tulaga o mea tau eletise, o le scandium oxide o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o suauu suauʻu oxide (SOFCs). O nei suauʻu suauʻu o se tekinolosi faʻamaonia mo le mama ma lelei le gaosiga o le malosi. Scandium oxide-based electrolytes e taua tele le sao i le faʻaleleia o le faʻatinoga ma le mautu o SOFCs, e saofagā i le atinaʻeina o fofo malosi gafataulimaina.

E lē gata i lea,scandium oxidee faʻaaogaina i le gaosiga o faʻapitoa faʻapitoa faʻatasi ma le maualuga o le vevela. O nei faʻapipiʻi e maua ai faʻaoga i le aerospace, taʻavale, ma mea tau alamanuia, lea e manaʻomia ai le maualuga o le vevela. O le faʻaopoopoina o le scandium oxide i paʻu e faʻaleleia ai le tumau ma le faʻamautuina o le vevela, ma faʻaogaina ai mo le manaʻomia o tulaga faʻaogaina.

I le faaiuga, o le fua moscandium oxide, Sc2O3, o lo'o fa'atusalia ai se tu'ufa'atasi ma fa'aoga eseese i fa'alapotopotoga eseese. Mai moli ma ceramics i mea tau eletise ma faʻapitoa faʻapitoa, scandium oxide e taua tele i le faʻaleleia o le faʻatinoga ma meatotino o mea ma tekinolosi. O ona uiga tulaga ese e avea ai ma vaega taua i le atinaʻeina o mea faʻapitoa ma oloa faʻatekonolosi. A o faʻaauau pea suʻesuʻega ma atinaʻe i mea faʻasaienisi, o le taua o le scandium oxide i faʻaoga eseese o loʻo faʻamoemoe e faʻatupulaia, ma faʻaalia atili ai lona taua i pisinisi faʻaonapo nei.

Feso'ota'i

Taimi meli: Iuni-24-2024