O le a le mea e fa'aoga ai Anisole?

Anisole,e ta'ua foi o le methoxybenzene, ose mea fa'aola fa'atasi ma le fua fa'atatau o vaila'au C7H8O. O se vai e leai se lanu ma se tofo suamalie suamalie e masani ona faʻaaogaina i le tele o mea tau pisinisi ma pisinisi. Anisole, o anaNumera CAS o le 100-66-3,ose fa'aputuga taua i le matata o kemisi fa'aola.

O se tasi o faʻaoga autu oanisolee avea o se solvent i le gaosiga o vailaʻau eseese ma vailaʻau. O lona malosi e faʻamavae ai le tele o vailaʻau e avea ai ma mea taua i le gaosiga o mea manogi, vali, varnishes ma isi oloa. O mea faʻafefeteina o le anisole e faʻaaogaina foi i le tuʻufaʻatasia o mea faʻapitoa, aemaise lava i le falemaʻi vailaʻau mo le gaosiga o vailaʻau ma vailaʻau.

E le gata i le avea o se solvent,anisoleo lo'o fa'aaogaina fo'i e fai ma mea muamua i le tu'ufa'atasiga o isi mea fa'aola. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea mataʻutia mo le gaosiga o mea manogi, mea faʻalaʻau ma vailaʻau. Anisole's chemical versatility ua avea ai ma vaega taua i le gaosiga o oloa eseese e fa'atatau i le tele o alamanuia.

O mea uiga ese o le anisole ua avea ai foi ma mea taua i le fanua o le synthesis organic. E faʻaaogaina i le sauniuniga o aryl ethers, o mea taua faʻavae i le tele o mea faʻapitoa ma faʻapipiʻi.Anisolee mafai ona faia ni gaioiga fa'a-kemikolo eseese, ma avea ai ma mea fa'apitoa mo le fa'atupuina o molelaula fa'aola lavelave.

E le gata i lea, o le anisole o loʻo faʻaaogaina foi i suʻesuʻega kemisi kemisi. O lona gaioiga ma meatotino ua avea ai ma meafaigaluega taua mo saienitisi ma tagata suʻesuʻe e suʻesuʻe le amio a mea faʻapipiʻi. E ala i le malamalama i le amio a le anisole ma ona mea e maua mai ai, e mafai ai e tagata suʻesuʻe ona maua ni faʻamatalaga i le gaioiga ma meatotino o mea faʻapitoa tutusa, e taʻitaʻia ai le alualu i luma i le atinaʻeina o mea fou ma faʻapipiʻi.

Anisolee iai fa'aoga i tua atu o kemisi ma alamanuia. E faʻaaogaina foi i le fanua o le tofo ma le gaosiga o mea manogi. O le tuufaatasiga e iai sona manogi suamalie, manaia, ma avea ma mea taua i mea manogi, colognes, ma isi mea manogi manogi. O ona uiga manogi e fesoasoani e fa'aleleia atili le poto masani o le manogi o oloa eseese.

I se aotelega,anisole, ma le numera CAS 100-66-3, o se mea faʻapitoa ma taua faʻatasi ma le tele o faʻaoga. Mai lana matafaioi o se solvent ma muamua i le tuufaatasia o kemikolo i lona faaaogaina i le manogi ma le gaosiga o le manogi, o le anisole e taua tele i pisinisi eseese. O ona uiga fa'apitoa ma le fa'agaoioiga e avea ai ma vaega taua i le gaosiga o vaila'au, vaila'au ma oloa fa'atau. A'o fa'aauau pea su'esu'ega ma tekonolosi, e ono fa'alauteleina le fa'aogaina o le anisole, ma fa'amanino atili ai lona taua i kemisi fa'aola ma fa'aoga tau alamanuia.

Feso'ota'i

Taimi meli: Iuni-19-2024